Jedzenie to przyjemność. Brzmi, jak następny cytat a la Paulo Coelho, ale to prawda. Mimo popularności wyżej wymienionej kwestii, ludzie coraz rzadziej o tym pamiętają.
I spożywają po to, by się najeść, jak najmniejszym kosztem (i wysiłkiem). W miejscach, gdzie jedzenie jest przyjemnością, gdzie wyszukane dania są celebrowane, ludzie są szczuplejsi i bardziej zadowoleni. Tak jest chociażby we Francji. Kuchnia francuska, która jest podstawą licznych kuchni narodowych, do prostych i lekkich nie należy. Dużo wina, deski tłustych serów, sporo czerwonego mięsa. A mimo tego - Francuzi należą do najszczuplejszych europejskich nacji. Ba, naukowcy znaleźli nawet nazwę opisującą ten stan rzeczy - to tak zwany PARADOKS FRANCUSKI. No bo jak to - tyle wina, kalorycznych dań, słodkie śniadanie (niezbyt obfite), kolacja najważniejszym posiłkiem dnia... brzmi na przepis na zawał. A działa dokładnie odwrotnie - choroby serca i układu krążenia występują w tym kraju dużo rzadziej, niż w innych krajach. Co jest powodem takiego stanu rzeczy? Moim zdaniem podejście do jedzenia, brak pośpiechu przy przygotowaniu potraw i długie posiedzenia przy stole. Bo dania kuchni francuskiej, to nie hamburgery, które wciąga się "na raz".
Tak, więc pamiętajmy - jedzenie to przede wszystkim przyjemność! wesele lublin
Na ten temat napisali także na wesela w lublinie
Dodatkowe informacje znalazłem właśnie tutaj wesele lublin - polecam ten artykuł. Zdecydowanie jest warty przeczytania.
Jeśli mowa o tanie wesele lublin to wspomnę też o innych źródłach.
wesela w lublinie też jest ciekawie opisany temat
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz